Cum să instalezi pe cont propriu dispozitive de localizare GPS pentru flota auto

Scris de: SafeFleet in data de: 06.05.2020 18:29:13

instalare dispozitive localizare gps flota auto, safefleetÎn ultimele două luni, în urma declanșării pandemiei COVID-19 și a Stării de Urgență, am trecut cu toții prin situații care au schimbat semnificativ modurile în care muncim și ne desfășurăm activitățile. Datorită tehnologiilor disponibile azi, multe operațiuni se pot muta online. Cu toate acestea, numeroase activități - producție, transporturi, instalări dispozitive, etc. - nu pot fi efectuate în mediul virtual.

Spre exemplu, flotele auto de logistică, distribuție și alte transporturi trebuie să-și continue activitatea neîntrerupt, pentru a sprijini economia. Prin urmare, eficientizarea operațiunilor și asigurarea siguranței șoferilor și vehiculelor rămân necesități importante pentru managerii și proprietarii de flote auto. 

Implementarea unei soluții telematice pentru monitorizarea GPS a vehiculelor este în continuare una dintre cele mai bune soluții pentru gestionarea sigură și eficientă a flotei. 

În acest context, noi la SafeFleet am decis să venim în întâmpinarea nevoilor tale, punându-ți la dispoziție livrarea gratuită a dispozitivelor de tracking GPS pentru flotele tale, dacă alegi să le instalezi pe cont propriu în vehicule. Astfel, vei reduce semnificativ costurile implementării soluției de monitorizare GPS.

Instalarea în regim propriu a dispozitivului de tracking GPS oferit de SafeFleet este una simplă - citește în continuare pentru a afla toate detaliile despre aparatul de monitorizare și cum se face instalarea sa.

Ce dispozitiv de localizare GPS cu instalare proprie oferă SafeFleet?

Tracker-ul GPS pe care ți-l punem la dispoziție este un dispozitiv de dimensiuni reduse, rezistent la apă (IP65) și cu următoarele dotări:

  • Baterie de rezervă integrată de 170 mAh - care îi permite să funcționeze pe anumite perioade chiar și fără alimentarea de la bateria vehiculului.
  • Accelerometru și giroscop - care permit detectarea și monitorizare cu acuratețe a oricăror accidente cu impact.
  • Conectivitate Bluetooth.
  • Antenă de mare putere (High Gain) GNSS - care permite instalarea dispozitivului chiar pe bateria vehiculului, sub capotă.
  • 128MB memorie Flash integrată.
  • Slot Micro-SIM cu suport 2G.

Dispozitivul permite tracking-ul GNSS prin rețelele GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, SBAS, QZSS, DGPS și AGPS, cu o acuratețe de < 3m.

Cum pot instala pe cont propriu dispozitivul de urmărire GPS?

Odată ce te-ai familiarizat cu aparatul și ai făcut o minimă pregătire a instalării, pașii sunt ușor de urmat.

1. Alcătuirea dispozitivului

 

Untitled2

2. Pinii de conectare

Aparatul dispune de doi conectori care vor trebui cuplați corespunzător - cel roșu pentru alimentarea cu curent electric, iar cel negru pentru împământare.

Untitled3

 

Citește și: Siguranța șoferilor și continuitatea transporturilor - riscuri și soluții în contextul COVID-19

3. Instalarea dispozitivului GPS de localizare

Iată cum vei face efectiv instalarea aparatului de monitorizare GPS în vehiculele flotei auto.

  1. a. Fixarea dispozitivului

♦ Localizează bateria vehiculului. Dacă este acoperită cu un capac, scoate-l cu atenție pentru a accesa terminalele bateriei.

♦ Pe spatele dispozitivului există o bandă dublu adezivă (Figura 3). Dezlipește folia de pe aceasta și apoi atașează dispozitivul la baterie, cu antena GNSS și indicatoarele LED orientate în sus (Figura 4).

  1. b. Firul de alimentare

♦ Conectează firul de alimentare al dispozitivului (roșu) direct la borna pozitivă a bateriei (Figura 4).

  1. c. Firul de împământare

♦ Leagă firul de împământare al dispozitivului (negru) direct la borna negativă a bateriei (Figura 4).

Untitled4

 

4. Verificarea funcționării corecte a aparatului de localizare GPS

Va trebui să aștepți pentru ca aparatul să se inițializeze. Indicatoarele LED ale dispozitivului îți vor arăta statusul conexiunii și funcționării, după cum urmează:

Untitled5

Așadar, odată ce aceste indicatoare se aprind la fiecare secundă, instalarea este finalizată și dispozitivul funcționează în parametri normali. Felicitări!

Citește și: Modificări legislative care afectează transportatorii în contextul COVID-19

Cum pot beneficia de oferta SafeFleet?

Pentru a beneficia de livrarea gratuită a dispozitivelor de tracking GPS pentru flota auto, tot ce trebuie să faci este să:

Dacă ai deja un pachet de monitorizare SafeFleet și vrei să suplimentezi numărul de dispozitive GPS din cadrul flotei tale, poți şi tu să beneficiezi de această ofertă. 

În plus, poți primi un upgrade gratuit la Premium Plan - acces la toate funcționalitățile platformei SafeFleet - pentru 1 lună, dacă recomanzi serviciile noastre și ne pui în legătură cu alți antreprenori sau companii, în vederea discutării ofertei.


Ia legătura cu echipa noastră de vânzări pentru mai multe detalii și recomandări, fie prin email la sales@safefleet.eu, la numărul de telefon +40 256 294 608 sau prin click pe imaginea de mai jos.

Contacteaza echipa Safefleet!

 

Topics: Managementul flotei