Descoperă noua funcționalitate SafeFleet de monitorizare a senzorilor de temperatură - modulul Praguri Temperaturi

Scris de: SafeFleet in data de: 13.02.2020 15:40:59

monitorizare senzori temperatura vehicul, safefleet

Pentru a ști că toate transporturile se fac în condiții sigure și în timp util, monitorizarea flotei de vehicule este mult mai ușoară când ai la dispoziție portalul SafeFleet. Transportatorii de mărfuri perisabile sau controlate termic​ știu cât de important este ca livrabilele să se mențină la o  temperatură optimă pe parcursul călătoriei. Tocmai de aceea am dezvoltat funcționalitatea de monitorizare de la distanță a senzorilor de temperatură îmbarcați. Recent, am extins această funcționalitate prin dezvoltarea unui nou modul de monitorizare și raportare în platforma SafeFleet - modulul Praguri Temperaturi.


Pachetul SafeFleet de monitorizare a senzorilor de temperatură include un dispozitiv OBU (onboard unit) care suportă patru senzori de temperatură ce pot funcționa wireless (Bluetooth) sau prin fir, pentru patru zone diferite.

Utilizatorii portalului SafeFleet au control asupra stării încărcăturii prin setarea unor notificări care trimit alerte atunci când temperatura urcă peste o valoare sau atunci când coboară sub o anumită valoare predefinită în aplicație.


Care sunt noutățile cu care vine modulul Praguri Temperaturi?

 

Denumirea senzorilor de temperatură

Modulul Praguri Temperaturi de la SafeFleet permite monitorizarea simultană a celor patru senzori, iar aceștia pot fi acum denumiți diferit, în funcție de localizare sau alți factori, pentru a fi identificați mai ușor în rapoarte - spre exemplu: Temperature Name 1: “Compartiment stânga sus”.

contacte si senzori temperatura, safefleet

Denumire senzori temperatură

 

Citește și: fliGo by SafeFleet - aplicația prin care administrezi flota ta auto de pe mobil

Praguri de temperatură și factor de histereză

Totodată, de la implementarea noului modul, utilizatorii pot seta din secțiunea “Setări dispozitiv” până la șase praguri de temperatură, cât și un factor de histereză - după câte grade să se considere pragul depășit. Practic, aplicația pune la dispoziție trei praguri pentru deviație pozitivă și respectiv trei praguri pentru deviație negativă - minoră, majoră și severă (fiecare dintre ele cu + sau cu -).


setari praguri temperatura, safefleet

Definire praguri temperatură și factor de histereză

 

Odată ce pragurile au fost definite, modulul Praguri Temperaturi îți permite să vizualizezi depășirile pragurilor setate într-un grafic dedicat, împreună cu temperaturile transmise de senzori.

 grafic temperaturi si praguri senzori temperatura, safefleet

Graficul de temperaturi și praguri pentru fiecare senzor

 

Alerte și rapoarte - Modul Praguri de Temperatură

În situația în care marfa transportată de vehicul depășește pragurile de temperatură, modulul de monitorizare a senzorilor de temperatură poate genera evenimente și notificări, pentru ca transportul încărcăturii să se facă cât mai strict și controlat.

Utilizatorii pot alege ce fel de alerte vor să primească și pe ce canal - online în portalul SafeFleet, pe email și/sau prin SMS.

 alerte temperaturi, praguri de temperatura safefleet
Configurare notificari temperatură


Fiecare eveniment de temperatură rămâne stocat într-un raport disponibil oricând în platforma SafeFleet. Acest raport include toate datele de care administratorul sau compania au nevoie pentru a putea investiga evenimentul și a preveni pe viitor alte situații similare:

  • Vehiculul
  • Numele șoferului
  • Localizarea pe hartă
  • Data și ora producerii evenimentului
  • Tipul evenimentului (supratemperatură/ subtemperatură)
  • Tipul alertei generate
  • Senzorul care a semnalizat evenimentul
  • Temperatura înregistrată.

Toate datele despre temperaturi, praguri și evenimentele aferente vor fi disponibile în permanență pentru clienții noștri și prin SafeFleet API.

raport evenimente temperatura - praguri de temperatura, safefleet

Raport evenimente temperatură

Citește și: 8 practici eficiente pentru gestiunea flotei auto

În cazul transporturilor perisabile sau controlate termic, senzorii interni ai vehiculului nu garantează 100% livrarea în condiții de maximă siguranță a mărfii. Însă pachetul de senzori temperatură SafeFleet, care pot monitoriza 4 zone diferite din vehicul, împreună cu funcționalitățile noului modul Praguri Temperaturi, pot reprezenta o soluție în plus pentru siguranța transporturilor efectuate de flota ta.

 

Descoperă noul modul Praguri Temperaturi autentificându-te în contul tău SafeFleet, sau cere o ofertă pentru accesoriile noastre de monitorizare a senzorilor de temperatură.   


New call-to-action

 

 

Topics: Functionalitati noi si avansate SafeFleet