Destinații multiple - noua dezvoltare din cadrul modulului SafeConnect

Scris de: SafeFleet in data de: 07.07.2020 17:32:08

connect-roadmap_1SafeConnect este modulul dezvoltat de SafeFleet pentru a facilita comunicarea dispecerilor și managerilor de flote auto cu șoferii aflați pe traseu. Este un instrument eficient care integrează portalul SafeFleet cu popularul program WhatsApp, permițând transmiterea de trasee optimizate din platforma SafeFleet către șoferi prin WhatsApp.

Pentru a veni în ajutorul administratorilor de flote și șoferilor în această perioadă complicată, am introdus recent o nouă funcționalitate în modulul SafeConnect.

Iată mai jos detalii despre noua dezvoltare - destinații multiple - și cum funcționează aceasta pentru a eficientiza operațiunile flotelor auto.

Citește și: SafeConnect - aplicația WhatsApp integrată în SafeFleet

Descoperă funcționalitatea “destinații multiple” - disponibilă prin SafeConnect


În cadrul modulului SafeConnect a fost implementată posibilitatea de a crea și trimite către șofer sub formă de sarcină, un traseu cu destinații multiple. Această funcționalitate este foarte utilă pentru companiile de distribuție sau logistică, de exemplu, unde șoferii trebuie să ridice marfa de la o anumită locație de încărcare și apoi să o livreze la o altă locație de descărcare.

Definirea de sarcini cu destinații multiple este posibilă direct din pagina “Poziții curente” din platforma SafeFleet, urmând pașii de mai jos:

1. Cum creezi un traseu nou


Pregătirea sarcinii care conține destinații multiple începe prin crearea unui traseu nou, fie printr-un simplu click pe orice punct de pe hartă, fie prin căutarea pe hartă a unui Point of Interest (POI) de început.

aplicatie comunicare soferi destinatii multiple, safefleetStart traseu din orice punct de pe hartă

 

aplicatie comunicare soferi traseu - safeconnect, safefleet

Start traseu dintr-un POI definit anterior

 

2. Cum adaugi alte etape intermediare ale traseului

După denumirea noului traseu, trebuie adăugate punctele intermediare de interes, de-a lungul traseului. Aceasta se poate face selectând un punct de interes și apoi făcând click pe opțiunea Include în traseu din meniul adiacent.

comunicare soferi traseu, safefleet


Traseul va începe atunci să arate ca în imaginea de mai jos.


safeconnect comunicare soferi traseu destinatii multiple, safefleet

3. Cum adaugi punctul de final al traseului

Definirea traseului se va încheia cu adăugarea punctului de final, care trebuie să fie obligatoriu un POI, urmată de salvarea traseului definit.

După alegerea POI de final, trebuie apăsată opțiunea Adaugă sfârșit traseu din meniul adiacent.

aplicatie comunicare soferi dispecer traseu, safefleet

Salvarea traseului se face prin butonul Salvează din partea de jos a ferestrei de setare.


comunicare soferi dispecer destinatii multiple safeconnect, safefleet

Citește și: Cum să instalezi pe cont propriu dispozitive de localizare GPS pentru flota auto

4. Cum creezi o sarcină din traseul definit

Următorul pas este crearea unei sarcini pentru șofer, folosind traseul definit anterior. Pentru aceasta, trebuie să căutați traseul respectiv folosind funcția Căutare Traseu din pagina de poziții curente.

aplicatie comunicare soferi dispecer, optimizare traseu, safefleet


Odată găsit traseul dorit, un click pe opțiunea Creează sarcină nouă din meniul acestuia va deschide fereastra de configurare a noii sarcini de navigație.

safeconnect aplicatie comunicare dispecer soferi, safefleet

 

5. Cum atribui o sarcină nou creată

Pentru a aloca sarcina setată în pasul anterior unui anumit șofer, trebuie să alegeți vehiculul din listă:

safeconnect aplicatie comunicare soferi, safefleet


Apoi puteți aloca sarcina prin click pe butonul “Atribuie” din meniul sarcinii nou create.

aplicatie comunicare sofer dispecer destinatii multiple, safefleet

6. Cum acceptă șoferul sarcina nou creată

Şoferul va primi sarcina printr-un mesaj pe WhatsApp și are posibilitatea să respingă sau să accepte sarcina nou atribuită, făcând click pe link-ul primit:

comunicare soferi dispecer traseu, safefleetsafeconnect aplicatie comunicare soferi dispecer, safefleet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Link-ul cu detaliile traseului direct în WhatsApp

După acceptarea sarcinii, șoferul primește tot pe WhatsApp un link de navigație Google Maps, care conține destinațiile multiple. Statusul sarcinii se schimbă corespunzător și în Portalul SafeFleet.

Folosirea de către șofer a soluției de navigație Google Maps, care este gratis, ne limitează la un număr de maxim 10 puncte conținute în fiecare sarcină trimisă. Clienții care doresc să trimită către șofer mai mult de 10 puncte per sarcină, trebuie să achiziționeze extra licențe pentru un software de navigație profesional, destinat categoriei de vehicule utilizate (ex. Sygic Trucks).

Pentru clienții care folosesc o aplicație de navigare diferită de Google Maps, se poate crea la cerere o conexiune pentru ca link-ul de navigare să fie integrat cu soft-ul respectiv.

comunicare soferi dispecer navigatie traseu safeconnect, safefleetcomunicare soferi dispecer destinatii multiple harta, safefleet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8. Navigație și actualizări pe tot parcursul traseului până la destinație

În continuare, șoferul beneficiază de navigație turn-by-turn către toate locațiile intermediare, până la ultima locație de stop. În tot acest timp, el poate modifica starea sarcinii (disponibil, pauză de execuție, etc) direct din interfața mobilă, transmițând astfel către dispecerat situația reală din teren.


aplicatie comunicare soferi navigatie traseu, safefleet aplicatie comunicare soferi locatie traseu, safefleetsafeconnect-situatie-traseu


safeconnect-aplicatie-comunicare-soferi-destinatii-multiple-harta

9. Finalizarea job-ului

Odată ajuns la finalul traseului, șoferul poate încărca și trimite dispecerului documente prin intermediul WhatsApp. Dacă este nevoie ca documentele să rămână salvate și în Portal, șoferii pot folosi în schimb aplicația SafePush, atunci când le trimit către dispecer.

Nu în ultimul rând, în raportul “Activitate Navigație” din portalul SafeFleet, dispecerii pot vedea toate sarcinile create pe o anumită perioadă de timp, cât și durata fiecăreia de execuție.

Te interesează SafeConnect pentru flota ta auto? Vezi cum se pliază noua noastră soluție pe business-ul tău și ce beneficii îți poate aduce, în webinarul "SafeConnect - Cum să creezi un traseu cu destinații multiple”, pe care îl vom susține săptămâna viitoare.

All Things Adeline(1)

Topics: Comunicarea cu soferul