RoundUp: Tot ce trebuie să știi despre optimizarea consumului de combustibil într-o flotă

Scris de: Camelia Filip in data de: 04.10.2018 08:05:47

optimizare consum combustibil, safefleet

Reprezintă consumul de carburant cea mai mare cheltuială din flota pe care o administrezi? Vrei să reduci aceste costuri dar nu știi cu ce să începi? Această provocare se află în agenda celor mai mulți administratori de flote din România.

Peste 80% din managerii de flote au indicat consumul de combustibil ca reprezentând cea mai costisitoare problemă din perspectiva mentenanței.
[Studiu de Piață SafeFleet]

Vestea bună este că lucrurile nu trebuie să rămână neapărat așa și că îmbunătățirea performanțelor financiare depinde în cea mai mare măsură de modul în care monitorizezi consumul și de deciziile pe care le iei în baza datelor rezultate din această monitorizare.

Iată mai jos ce ar trebui să știi despre consumul de carburant din flota pe care o administrezi și care sunt cele mai importante metode pentru a optimiza costurile cu acesta:

greseli

Care sunt cele mai frecvente greșeli în măsurarea consumului de combustibil

Implementarea unei soluții de monitorizare te poate ajuta inclusiv în rezolvarea unor probleme dificile, cum este furtul de combustibil. Avantajul unui sistem de monitorizare este că îți oferă numeroase date pe baza cărora să observi tendințe, variații bruște sau șoferii care generează consum nejustificat de combustibil.
Află din acest material cum poți să te asiguri că măsori corect nivelul de combustibil în rezervor.

 

furt-combustibil-1

Ce metode ingenioase sunt folosite în furtul de combustibil

Furtul de combustibil reprezintă în continuare o problemă importantă pentru cele mai multe dintre companiile care dețin parcuri auto, cu atât mai mult cu cât metodele de furt devin, de la un an la altul, mai ingenioase. Prin sustragerea de combustibil de către persoane străine sau, uneori, chiar de către proprii angajați, companiile deținătoare pierd anual sume generoase și se confruntă cu performanțe din ce în ce mai slabe la nivel de flotă. Află care sunt metodele folosite în furtul de combustibil 

 

consum-flota

4 moduri prin care poți să analizezi consumul în flota ta

O acțiune importantă în optimizarea cheltuielilor este reprezentată de analiza volumului de consum de combustibil - cea care te va ajuta să reduci risipa de carburant, să corectezi comportamentul șoferilor la volan și să crești eficiența activității per ansamblu. Iată 4 moduri prin care poți să analizezi consumul de combustibil și să obții indicii cu privire la ce trebuie îmbunătățit la nivel de flotă din perspectiva eficientizării activităților și costurilor.

 

ebook-monitorizare-flotaCum poți monitoriza combustibilul cu ajutorul sondelor digitale

Monitorizarea cu ajutorul sondelor digitale este una dintre cele mai precise metode deoarece, pe lângă calcul de consum bazat pe variații de nivel de carburant, generează alerte în cazul variațiilor bruște de nivel, cum ar fi furtul sau alimentări de carburant.

Citește acest eBook și descoperă sfaturi specialiștilor pentru utilizarea corectă a celei mai eficiente soluții de monitorizare a combustibilului.

 

ebook-costuri-combustibil5 pași practici ca să reduci consumul de combustibil din flota ta.

Află din ebook-ul Cum să reduci costurile cu combustibilul: care sunt factorii care influențează consumul de combustibil dintr-o flotă, care sunt instrumentelor de urmărire a consumului de combustibil, dar și a activităților flotei care îl generează, cum să verifici cheltuielile cu combustibilul, variațiile de combustibil în rezervor și să compari consumul prin diferite moduri de măsurare.și ce pași practici trebuie să urmezi ca să reduci consumul de combustibil din flota ta.

 

metode-manager-flote
10 metode aplicate frecvent de managerii flotelor pentru reducerea consumului de carburant

Dacă fluctuațiile de cost privind consumul de combustibil ți se par greu de monitorizat, află cele 10 metode aplicate frecvent de managerii flotelor pentru a reduce cheltuielile inutile privind combustibilul. Descoperă în acest articol de blog care sunt acestea și cum te vor ajuta ele să reduci costurile flotei.

 

Click me

Topics: Managementul flotei