Plăteşte automat taxele de drum din Bulgaria - acum prin OBU One de la SafeFleet

Scris de: SafeFleet in data de: 12.03.2020 15:17:59

plata taxa de drum, vigneta ungaria, obu one safefleet

Avantajele puse la dispoziție de produsele Safefleet contribuie semnificativ la creșterea profitabilității business-ului, prin eficiență și mai ales accesibilitate. În materie de monitorizare GPS și plata taxelor de drum/vignetei în Ungaria, la serviciile noastre au apelat cu încredere cele mai mari companii din România.

În cele ce urmează, îți vom prezenta ce metode ai la dispoziție pentru a plăti vigneta în Bulgaria online, precum și soluția Safefleet pentru vehiculele de peste 3.5 tone din flota ta.

Vigneta Bulgaria: Metode de achitare a taxei de drum

De la 1 iulie 2013, Ungaria a introdus un sistem de plată online pentru taxarea distanței rutiere parcurse în rețeaua lor națională de drumuri. Valoarea  taxei de drum pentru Ungaria (HU-GO) este exprimată în forinți (HUF) și poate fi plătită automat cu OBU One.

Și Bulgaria a introdus, de la 1 martie 2020, o nouă modalitate de plată online a vignetei pentru autostradă și pentru drumuri naționale, pentru vehiculele mai mari de 3.5 tone. Astfel, transportatorii români cu vehicule mari sunt controlați periodic la vamă pentru a se verifica dacă s-a realizat plata corectă a taxei de drum.

Pe lângă versiunea clasică a vignetei, pe care șoferii o pot cumpăra din stațiile de carburant atunci când se apropie de frontieră, plata taxei de drum pentru Bulgaria se poate face și printr-o unitate montată pe vehicul (tip GNSS) sau printr-un sistem de urmărire GPS. Traseul este înregistrat și suma de plată corespunzătoare este calculată automat.

Amenda vingnetei pentru Bulgaria, deci pentru neplata taxei rutiere poate fi cuprinsă între 77 și 383 de euro, în funcție de tipul de vehicul.

Citește și: OBU All-In-One, plata unică a taxelor de drum pentru tranzitul Europei


Plata taxelor de drum / vignetei din Bulgaria prin intermediul OBU One

Beneficiul Safefleet constă în faptul că pentru transporturile din țări precum Ungaria și Bulgaria, taxa auto de drum poate fi plătită automat online, prin intermediul aceluiași echipament -  OBU One (OBU1)

Echipamentul OBU One, pe care clienţii noştri îl folosesc deja fie pentru a plăti taxa de drum în Ungaria fie pentru monitorizarea flotei, este autorizat şi pentru a procesa taxele de drum / vignetele aferente tranzitului prin Bulgaria. Atunci când flota auto pe care o administrezi tranzitează ţara, ruta parcursă este înregistrată şi se calculează suma de plată aferentă.

Plata vignetei pentru Bulgaria se realizează automat de pe card, fiind ușor de urmărit de managerul companiei de transport auto. 

Mai mult, poți alege orice parcurs fără a fi nevoit să planifici ruta de dinainte. Ulterior, vei scăpa de grija tichetelor și nu vei mai sta cu grija privind eventualele controale retroactive. Când vei ajunge la vamă, vei prezenta doar userul și parola contului din sistem, de unde se va putea vizualiza automat ruta și plata efectuată.

vigneta Bulgaria - dispozitiv OBU One, OBU1

 

În decursul lunii martie, are loc finalizarea procedurilor privind activarea plăţilor  taxelor de drum / vignetei din Bulgaria, prin intermediul echipamentului OBU One. Prin parteneriatul încheiat recent între SafeFleet şi BGToll (Agenţia Bulgară a Infrastructurii Rutiere), reușim să oferim clienților noștri același sistem de plată online a vignetei la fel ca în Ungaria și să ușurăm munca managerilor de flote auto, cât și a angajaților acestora.

Mai este puțin până când vei putea să te bucuri de plata automată a taxelor de drum din Bulgaria prin intermediul OBU One. Până vom pune la punct și ultimele detalii, ne poţi lăsa adresa ta de e-mail pentru a fi notificat de îndată ce serviciul devine disponibil!

New call-to-action

 

Topics: Sisteme OBU - Taxe de drum si viniete