Cum să reduci costurile flotei cu ajutorul localizării GPS

Scris de: Camelia Filip in data de: 28.08.2018 10:37:00

reducere costuri cu localizarea gps, safefleet

Achiziționarea și instalarea unei platforme de localizare prin GPS este printre primele investiții la care apelează o companie deținătoare de flote auto.

Aceste sisteme de monitorizare GPS reprezintă o investiție pe cât de sigură, pe atât de necesară dacă ținem cont de faptul că recuperarea ei se face rapid iar funcționalitățile asociate permit o serie de optimizări cu impact semnificativ la nivel de cost.

sisteme-monitorizare-gps


*Obținerea unui ROI pozitiv în urma achiziționării unui sistem de monitorizare GPS se face, de cele mai multe ori, în mai puțin de 6 luni (78%);

*Principalul impact după instalarea unui sistem de monitorizare a fost remarcat de managerii de flote la consumul de combustibil și costurile pe care acesta le implică.

[sursa: Studiu de Piață SafeFleet - Cum percep managerii de flote performanțele sistemelor de monitorizare GPS]



Vrei să știi cum poți reduce costurile cu flota cu ajutorul monitorizării GPS și cum arată experiența companiilor care utilizează astfel de sisteme deja de câțiva ani?

Iată câteva resurse care te vor ajuta în managerierea flotei tale auto:

Reducerea consumului de combustibil

Sistemele GPS de monitorizare auto pot comunica informații cheie pentru reducerea consumului de combustibil dacă sunt asociate unei platforme de monitorizare performante. Vezi din materialele de mai jos cum poți reduce semnificativ costurile cu principala resursă a flotei tale auto:

ebook-reducere-costuri-1

Cum să reduci costurile cu
combustibilul.

DESCARCĂ ACUM

furt-combustibil

Cum fură combustibil șoferii flotei tale?

CITEȘTE ARTICOLUL

masurare-combustibil-1

Cele mai frecvente greșeli în măsurarea consumului de combustibil

CITEȘTE ARTICOLUL
 

Monitorizarea comportamentului șoferilor

Amenzi, mod de condus neproductiv, reparații mai dese - acestea sunt doar o parte dintre principalele neplăceri cauzate de comportamentul la volan. Află cum poți îmbunătăți acest aspect printr-o monitorizare constantă a comportamentului la volan cu ajutorul rapoartelor rezultate din monitorizarea GPS.

impactul-soferilor

Impactul comportamentului șoferilor asupra companiei

DESCARCĂ ACUM

costuri-moral-scazut

Costurile invizibile generate de moralul scăzut al șoferilor

CITEȘTE ARTICOLUL

comportamentul-soferilor-7-sfaturi

7 sfaturi care îmbunătățesc comportamentul șoferilor

CITEȘTE ARTICOLUL
 

Optimizarea rutelor

Atunci când programezi anumite curse pentru vehiculele din flota ta este important să ții cont de o serie de factori care pot crea blocaje sau întârzierii pe traseu, cum ar fi restricțiile de circulație: drumuri în lucru / închise / accidente. Află mai multe despre cum poți avea un control eficient asupra traseelor parcurse de șoferii tăi și cum poți interveni pentru optimizarea lor prin funcționalități telematice performante.

 

 

Află cum să accesezi și utilizezi funcționalitatea verificarea traseelor

VEZI TUTORIALUL

VERIFICARE-TRASEE

Testează funcționalitatea Verificarea Traseelor

TESTEAZĂ GRATUIT

optimizare

Obține rezultate mai bune cu
mai puține resurse și kilometri parcurși

CITEȘTE ARTICOLUL

 

Descărcarea datelor de la distanță

Pentru administratorii de flote auto descărcarea, arhivarea și prelucrarea datelor de la tahograf reprezintă în principal o obligație legală. Totodată, acest proces de descărcare a datelor de la tahograful digital implică și o investiție majoră de timp și fracționări în activitățile curente ale flotei. 13% dintre managerii de flote investesc peste 3 ore pe lună doar pentru a descărca datele de la tahograful digital.

Descoperă cum poți descărca de la distanță datele de la tahograful digital și cum le poți utiliza optim pentru a crește performanța vehiculelor din flota pe care o administrezi!

safefleet-portal

La ce modalități poți apela pentru descărcarea datelor de la tahograful digital

CITEȘTE ARTICOLUL

tahograf

Tacho Download: funcționalitatea în administrarea eficientă a flotei 

VEZI TUTORIALUL

tacho-download-1

Utilizarea datelor din tahograf cu ajutorul pachetelor SafeTacho

AFLĂ MAI MULT
 

Eficientizarea activităților administrative

Activitățile administrative de tipul emiterea, completarea, arhivarea foilor de parcurs sunt împovărătoare, consumatoare de timp, repetitive dar… obligatorii. Pentru a evita risipa de timp și a te concentra asupra activităților care generează profit și performanță este important sa ai acces la funcționalități care îți permit completarea automată a documentelor de transport. Află cum poți face aceste lucruri din SafeFleet Portal.

ACTIVITATI-MENTENANTA

AFLĂ MAI MULT

Înlocuirea sistemelor și tehnologiilor complexe cu aplicații mobile flexibile

Aplicația mobilă SafePush compatibilă cu platforma Android înlocuiește necesitatea instalării unor butoane sau senzori în interiorul vehiculului. Cu ajutorul SafePush șoferul poate apăsa butoane virtuale sau schimba anumite stări predefinite ca de exemplu, declararea scopului cursei (business/privat), eveniment de panică sau orice alt eveniment.

SAFEPUSH-1 AFLĂ MAI MULT

 

marius-rombat





- Marius Timis -
Director economic
Rombat

"Ne-am setat inițial o serie de așteptări bazate în special pe problemele pe care le întâmpinam: foi de parcurs, RCA-uri, Roviniete, etc. Utilizând efectiv platforma am avut surpriza plăcută de a descoperii diverse funcționalități și opțiuni cu aplicabilitate punctuală, capabile să te degreveze de o serie de sarcini.

Noi le-am folosit cu precădere pe cele legate de mentenanță și pe cele de import de date și verificare a alimentărilor.”

 

Click me

Topics: optimizare costuri