Vigneta online pentru Bulgaria prin sistemul BGToll

Scris de: SafeFleet in data de: 01.04.2021 09:58:05

vigneta-bulgaria-bgtoll

Plata taxelor de drum și a vignetei la tranzitarea Ungariei cu ajutorul serviciilor SafeFleet a făcut viața mai ușoară multor șoferi și administratori de flote ai unora dintre cele mai mari companii din România. Pe lângă faptul că procesele de business se eficientizează vizibil, profitabilitatea afacerii crește. Trebuie să știi că SafeFleet îți poate fi de folos și dacă flota ta tranzitează Bulgaria. Află mai multe despre cum poți plăti vigneta în Bulgaria online cu ajutorul sistemului BGToll, cât și despre cum poți integra avantajele acestora în afacerea ta.

În ce constă vigneta în Bulgaria

Bulgaria a introdus, în luna martie a anului 2020, un nou sistem de taxare pentru vehiculele care tranzitează teritoriul. Similar cu cel din Ungaria, acesta permite efectuarea unei plăți cu ajutorul unui tichet de tranzit sau printr-un dispozitiv electronic de plată. Acest sistem se adresează vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone din categoriile M2, M3, N2 și N3, ținând cont și de numărul de axe, norma de poluare și de distanța parcursă. Acesta include mai multe opțiuni de plată, în funcție de preferințele transportatorilor sau ale administratorilor de flote: tichetul de tranzit, dispozitivul GNSS (Global Navigation Satelite System) sau dispozitivul GPS. Orice variantă ar alege, aceștia pot calcula în avans totalul taxelor de drum accesând acest link.

Ce presupune sistemul BGToll sau plata vignetei pentru Bulgaria online

Modalitatea de plată online a vignetei pentru Bulgaria presupune introducerea unui toll bazat pe distanțele electronice pentru totalul de 3,115 km de autostrăzi, drumuri naționale și principale din Bulgaria. 

Versiunea clasică a vignetei poate fi cumpărată din stațiile de carburant aflate în apropierea frontierei, dar vigneta Bulgaria BGToll poate fi plătită și printr-o unitate de tip GNSS instalată pe vehicul sau printr-un sistem de urmărire GPS. Astfel, traseul va fi înregistrat și plata se va calcula automat, dar în cazul neachitării acesteia, amenda pentru neplată este cuprinsă între 77  și 383 de euro, raportat la tipul de vehicul.

Citește și: Plăteşte automat taxele de drum din Bulgaria - acum prin OBU One de la SafeFleet

 

Cum poți plăti ușor vigneta în Bulgaria 

Echipamentul OBU One oferit de SafeFleet oferă deja transportatorilor posibilitatea de a plăti automat taxele de drum din Ungaria. Prin parteneriatul între SafeFleet și BGToll, adică Agenția Bulgară a Infrastructurii Rutiere, OBU One este autorizat acum și pentru plata taxei de drum în Bulgaria, la tranzitarea acesteia. Practic, cu același dispozitiv OBU One poți să plătești taxele de drum atât din Ungaria, cât și din Bulgaria.

Eficiența acestui sistem s-a dovedit nu doar în cazul efectuării plăților aferente, dar și pentru monitorizarea flotei de la distanță. Echipamentul OBU One le dă transportatorilor oportunitatea de a folosi un dispozitiv unic pentru plata taxelor de tranzit, aspect care îi avantajează pe administratorii de flote, întrucât le ușurează responsabilitățile ce țin de achitarea taxelor de drum. 

Practic, sistemul OBU One înregistrează ruta parcursă și calculează în acest sens suma de plată corespunzătoare, aceasta retrăgându-se apoi automat de pe card. Pe de altă parte, sistemul va înregistra plățile, oferindu-ți astfel posibilitatea să modifici rutele oricând și să poți oferi autorităților dovada plății pentru fiecare segment de drum. 

Toate aspectele ce țin de călătorie vor putea fi verificate la vamă, prezentând doar userul și parola din sistem. Timpul petrecut planificând rutele, cumpărând bilete pentru rutele fixe, cât și grija tichetelor și a controalelor retroactive și a potențialelor amenzi vor fi eliminate. Procesul este același ca în cazul plății taxelor de drum către Ungaria, plata și verificarea vignetei în Bulgaria fiind la fel de ușor de efectuat.

Citește și: Cum scapi de grija administrării taxelor de drum în Ungaria cu Serviciul Suplimentar HU-GO


În concluzie, dacă vrei să eficientizezi procesul plăților taxelor de drum pentru țările pe care le tranzitează flota ta auto, dar îți dorești și să ții sub observație bunul mers al lucrurilor în ceea ce o privește, SafeFleet te poate ajuta să economisești timp și resurse. 

Contactează-ne și noi te putem ghida pe drumurile pe care le ai de parcurs în Europa, pentru ca acestea să fie o plăcere până la final.


CTA 2_vigneta BGToll

 

Topics: Sisteme OBU - Taxe de drum si viniete