Noi dezvoltări ale funcționalităților SafeFleet pentru administratorii de flote

Scris de: SafeFleet in data de: 14.08.2020 18:53:40

dezvoltari aplicatii flote auto - safefleet

În perioada actuală de incertitudine economică, imperativele principale pentru multe firme au devenit reducerea costurilor, pe de o parte, și siguranța oamenilor, pe de altă parte.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi ale clienților, SafeFleet a dezvoltat recent noi funcționalități în portalul SafeFleet și pentru aplicațiile mobile SafePush și fliGo, care vor ajuta șoferii și administratorii de flote să eficientizeze operațiunile și să păstreze siguranța flotei.

Puteți descoperi în continuare noile facilități recent adăugate la aplicațiile SafeFleet destinate administratorilor de flote auto.

Actualizarea programului pentru flote auto SafePush – configurație adăugare “cod călătorie”

SafePush este aplicația SafeFleet pentru Android sau iOS care facilitează evitarea instalării de butoane fizice sau senzori în interiorul vehiculului. Programul permite șoferilor din teren să se autentifice prin aplicație (înlocuind cardurile sau tag-urile de șofer) și apoi să comunice actualizări ale activității lor către portalul SafeFleet, prin simpla apăsare a unor butoane virtuale - cum ar fi marcarea unor evenimente pe hartă, schimbarea scopului călătoriei, buton de panică, acțiuni întreprinse la anumite destinații și altele.

Recent, am introdus în aplicația pentru flote auto un nou identificator aferent fiecărei călătorii, denumit Cod Călătorie. Astfel, utilizatorii pot acum crea un cod unic pentru fiecare călătorie, atât din aplicația SafePush cât și din portalul SafeFleet. Codul poate fi ulterior vizualizat și editat direct din aplicația mobilă SafePush.

Actualizare program flota auto safepush
Codul călătoriei funcționează ca un identificator suplimentar al acesteia, și este asociat cu scopul călătoriei, permițând aducerea informațiilor complete despre o călătorie și în alte sisteme informatice, prin eventuale integrări ale platformei SafeFleet cu acestea. 

Program safepush cod calatorie

Noi dezvoltări și actualizări în SafeFleet Portal

1. Exportul graficului de temperatură într-un document PDF - o primă actualizare a softului Safefleet

Pentru vehiculele care transportă mărfuri ce necesită temperaturi controlate, am introdus în portalul SafeFleet și posibilitatea exportării graficului de temperatură în format .PDF.

actualizare safefleet portal - export pdf


După ce graficul de temperatură a fost generat, acesta poate fi exportat prin simpla apăsare a butonului “Download” situat în partea din dreapta, sus.

Actualizare soft safefleet - download


2. Alerte de depășire a temperaturilor, trimise către șoferi - o actualizare importantă pentru aplicația de flote auto

Pachetul SafeFleet de monitorizare de la distanță a senzorilor de temperatură îmbarcați include modulul Praguri Temperaturi, care permite transmiterea de notificări către utilizatorii portalului SafeFleet atunci când se depășesc anumite niveluri predefinite ale temperaturilor înregistrate de senzori.

Șoferii vehiculelor care transportă mărfuri perisabile sau controlate termic pot acum beneficia de aceleași notificări de supratemperatură sau subtemperatură, prin intermediul unor alerte SMS sau email.

Dezvoltare aplicatie pentru flote auto - safefleet

3. Asocierea de vehicule multiple geofence-urilor

Platforma SafeFleet permite crearea unui geofence, folosind anumite regiuni sau puncte de interes, sau trasee preferate. În prealabil, fiecare geofence putea fi asociat cu un singur vehicul.

Pentru a ușura organizarea activităților flotei în teren, am introdus recent posibilitatea asocierii mai multor vehicule cu un geofence, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos:

Actualizare soft flote auto - safefleet

De asemenea, pentru o mai bună experiență a utilizatorilor, se pot acum șterge simultan mai multe geofence-uri create anterior, prin bifarea acestora dintr-o listă și apoi apăsarea butonului Bulk Delete.

Actualizare program flota auto - safefleet

 

4. O nouă opțiune în SafeFleet Portal - generarea unui raport de tip Diurnă în cadrul raportului Activitate în ROI

Această nouă opțiune este utilă mai ales pentru clienții care efectuează transporturi internaționale, și care trebuie să respecte legile naționale pentru transportatori ale diverselor state, cu privire la diurna șoferilor. În cadrul raportului Activitate în ROI din platforma SafeFleet, se poate acum afișa activitatea desfășurată pe fiecare țară în parte, astfel încât să se poată calcula ușor diurna aferentă fiecărei țări.

actualizare program flota, raport actvitate roi - saflefleet


În plus, traseul parcurs de fiecare vehicul în fiecare țară poate fi afișat și în traiectorie pe hartă, de la intrarea în țara respectivă și până la ieșire.

actualizare program flota auto - harta
Pentru clienții care aplică niveluri diferite de plată a orelor de lucru de noapte și respectiv de zi, am implementat și un filtru suplimentar cu ajutorul căruia se poate afișa doar activitatea desfășurată de șoferi în intervalul orar ales.

activitati in roi - program flota auto safefleet
Acest filtru suplimentar, care se poate aplica pe diverse perioade de zile, urmează să fie implementat și în rapoartele Ore de condus și Foaie de activitate zilnică.

Citește și: SafeConnect - aplicația WhatsApp integrată în SafeFleet


5. Alarmă de activitate în afara programului de lucru - o nouă facilitate în portalul SafeFleet

Dacă un vehicul devine activ în afara programului stabilit de lucru, utilizatorii portalului SafeFleet pot acum alege sa primească o alarmă, atât prin email, cât și prin SMS.

actualizare program flota auto safefleet - notificari


6. Pachete de comunicare - o nouă opțiune pentru optimizarea mesajelor prin intermediul portalului

Companiile care au nevoie să trimită mai multe notificări SMS decât cele disponibile în prezent, pot opta pentru unul din cele 3 pachete de comunicare pe care le punem la dispoziția clienților SafeFleet Portal. Mai multe detalii despre pachete se pot obține direct de la reprezentantul SafeFleet dedicat firmei sau printr-un mesaj către echipa noastră.

7. O nouă actualizare pentru aplicația flotelor auto - editarea atributelor șoferilor în platforma SafeFleet

O nouă funcționalitate a portalului SafeFleet este posibilitatea de a adăuga atribute noi sau modifica atributele șoferilor. Aceste opțiuni existau deja pentru vehicule, însă extinderea lor pentru șoferi va contribui la o mai bună organizare și centralizare a datelor despre flotă în platformă.

actualizare soft aplicatie flote auto safefleet - atribute
Citește și: Noi dezvoltări de produs pentru utilizatorii portalului Safefleet

8. Raportul Consumuri – urmărirea deviațiilor de consum combustibil în SafeFleet Portal

Monitorizarea și optimizarea consumului de combustibil este întotdeauna pe lista de priorități a oricărui manager de flote auto. Pachetul SafeFleet de control al consumului de carburant oferă posibilitatea măsurării consumului în funcție de alimentări (comparând cu consumul normat), prin sondă digitală sau prin computerul de bord al vehicului (FMS).

Astfel, pentru a ușura controlul consumului de combustibil, am dezvoltat o îmbunătățire a raportului Consumuri, care va permite măsurarea mai precisă a deviației față de consumul normat al unui vehicul.

Raportul Consumuri ia în calcul următoarele 3 tipuri de consum pentru generarea informațiilor, în ordinea disponibilității:

     1. # – parametrul TFU (total fuel used), ce reprezintă consumul înregistrat de computerul de bord al vehicului;
    2. ^ – consumul calculat folosind diferența de nivel citită cu sonda montată în rezervor și respectiv capacitatea rezervorului;
      3. ~ – consumul estimat, calculat folosind consumul mediu și consumul staționar.

actualizare program flota auto - raport consum

Folosind aceste date, deviația față de consumul normat poate fi acum calculată și afișată conform preferințelor fiecărui utilizator, definind pragul de alertă vizuală pentru deviație.

Citește și: Cum să instalezi pe cont propriu dispozitive de localizare GPS pentru flota auto


dezvoltare aplicatie flota auto - consum combustibil

9. EV’s SoC (State of Charge) pentru vehicule electrice - disponibilitate extinsă în portalul SafeFleet

Pentru a înlesni accesarea informațiilor privind nivelurile de încărcare ale bateriilor de tracțiune (SoC – State of Charge) ale vehiculelor electrice din flotă, am extins disponibilitatea acestor date în platforma SafeFleet. Astfel, EV’s SoC poate fi vizualizată acum atât în pagina de Poziții curente, cât și în pagina de Informații curente din portal. Informația este disponibilă atât în procente, cât și în KWh - dacă a fost în prealabil completat atributul capacitate baterie aferent vehiculului.

dezvoltare aplicatie flota auto localizare
dezvoltare aplicatie flota auto safefleet - pozitie curenta


10. SafeFleet User API 2.2

Pentru a pune la dispoziția clienților cât mai multe date din portal prin intermediul API-ului, au fost făcute dezvoltări substanțiale în API-ul portalului SafeFleet. Astfel, acum este disponibilă o versiune nouă de API, v2.2.

Îmbunătățiri aduse aplicației de management flota auto - fliGo

Aplicația fliGo permite administratorilor de flote să vizualizeze rapoarte detaliate despre flota auto și activitățile acesteia, direct pe un dispozitiv mobil (telefon sau tabletă iOS sau Android). Datele oferite de fliGo sunt sincronizate în permanență cu cele din portalul SafeFleet, incluzând informații precum poziții curente ale vehiculelor, detalii despre călătorii, evenimente în timpul condusului, date despre vehicule și multe altele.

Pentru a sprijini mobilitatea managerilor de flote, aducem constant îmbunătățiri aplicației fliGO, iar recent am implementat următoarele actualizări:

  • Update pentru librăriile folosite de aplicație;
  • Adăugarea unei întrebări de confirmare la ieșirea din aplicație, pentru a preîntâmpina închiderea accidentală a acesteia (Are you sure you want to exit the app?);
  • Călătoriile sub 100 de metri pot fi acum vizualizate separat, prin filtre dedicate (la fel ca în portalul SafeFleet).

În viitorul apropiat vom extinde aplicația fliGo cu noi funcționalități dedicate administrării vehiculelor electrice.

imbunatatiri aplicatie management flota - fligo

Pentru a afla mai multe despre produsele și funcționalitățile SafeFleet, nu ezitați să explorați www.safefleet.ro sau să contactați echipa noastră.

New call-to-action

Topics: Functionalitati noi si avansate SafeFleet